faq mobile banner faq banner nl

FAQ - Antwoorden op vragen

Ja, de badge Liber-t Bip&Go werkt op alle Franse snelwegnetten: Adelac, Alicorne, A’liénor, Alis, APRR, Arcour, Area, ASF, Atlandes, ATMB, Cofiroute, Escota, sanef, sapn.

De snelwegbadge werkt ook op meer dan 250 Vinci-parkeerterreinen, het parkeerterrein Urbis van Tourny in Bordeaux, het parkeerterrein van de luchthaven Lyon Saint Exupéry en op het PEF-parkeerterrein van de luchthaven Parijs Roissy Charles de Gaulle 2 (Roissy CDG 2).

De Bip&Go-pass werkt op het viaduct van Millau, de brug naar het Île de Ré, de brug van Normandië en van Tancarville en de tunnels Maurice Lemaire, Puymorens, Prado Carénage.

Veel voertuigen komen in aanmerking voor automatische betaling op de snelweg.


Het is simpel: alles hangt af van de voertuigcategorie, dat wil zeggen het voertuigtype, zijn afmetingen en zijn gewicht.


Liber-t accepteert 3 tolklassen (waarin alle meest gebruikelijke voertuigen zijn opgenomen):

Klasse 1: voertuigen met of zonder aanhanger met een totale hoogte gelijk aan of lager dan 2 meter en een totaalgewicht (PTAC) van 3,5 ton of minder. Een auto bijvoorbeeld! Geen maximale lengte, dus met een aanhanger die niet hoger is dan de auto, werkt dit perfect. Een auto met bagage op het dak? Opgelet: boven 2 m hoogte moet u langs een klassieke strook het tolstation door en uw Liber-t-pas aan het loket presenteren.


Klasse 2: voertuigen met of zonder aanhanger met een totale hoogte van meer dan 2 meter en minder dan 3 meter en een totaalgewicht (PTAC) van 3,5 ton of minder. U kunt uw Liber-t Bip&Go-badge gebruiken met de meeste campers en auto's met een caravan.  Let op, u kunt niet de speciale T-stroken voor auto's van klasse 1 gebruiken, omdat de toegang beperkt is tot 2 m hoogte. Neem de stroken voor vrachtwagens of de klassieke stroken en presenteer uw Bip&Go-badge voor automatische betaling aan het loket.


Klasse 5: de Bip&Go-badge is ook voor motorrijders. Hij werkt voor motoren, sidecars en trikes.  U kunt de speciale T-stroken gebruiken. Motorrijders hebben een speciale strook voor automatische tolbetaling, rechts aan alle tolstations op de snelwegen A13 en A14 tussen Parijs en Caen.

Aan de grote tolstations in Frankrijk kunt u bij automatisch betalen zonder stoppen door het tolstation rijden met een snelheid van 30 km/u. En zelfs tegen 50 km/u bij het tolstation van Montesson op de snelweg A14. Automatisch betalen zonder stoppen betekent vlotter rijden, brandstofbesparing en milieuvriendelijkheid door een lagere CO2-uitstoot.

U moet dit onmiddellijk melden in de rubriek "Verloren of gestolen badge" van uw abonneezone of door te bellen naar het nummer (+33) 9 708 08 765 (oproep zonder bijkomende kosten). Dit is een definitieve verrichting die ervoor zorgt dat de Bip&Go-badge geblokkeerd wordt bij de rijstroken voor tolbetaling. Wanneer u dit vraagt, krijgt u onmiddellijk een andere badge tegen de prijs die op dat moment van toepassing is.

Wanneer u uw Bip&Go-badge terugvindt, moet u hem bij een Bip&Go-klantenservicekantoor inleveren of per post terugsturen naar het volgende adres:

Bip&Go
Echangeur de Senlis
CS 10193
60 306 Senlis Cedex